TEDAVİLER

   

İmplant

Çekim ve Aynı Gün İmplant

Diş implantları çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökü olarak tanımlanabilir. Günümüzde titanyumdan ve vida formunda üretilmektedir.

Tek Diş Eksikliği: Tek diş eksikliğinin tedavisi komşu dişlere müdahale etmeden ancak implant ile mümkündür. Diş kökü yerine implant yerleştirilir, üzerine bir porselen kuron yapılarak bütün bir dişin işlevi kazandırılır.

Çoklu Diş Eksiklikleri ve Tam Dişsizlik: Çoklu diş eksikliklerinin tedavisinde implant destekli köprüler ile doğal dişler zarar görmeden sabit köprüler yapılabilir. Tam dişsizlik durumunda oynamayan hareketli protezler ya da sabit dişler yine implant desteği ile yapılabilir.

Çekim ve Aynı Gün İmplant

Çekim ve Aynı Gün İmplant

Diş çekimi ile aynı seansta implant uygulanması tedavi süresini kısaltır, cerrahi müdahale sayısını azaltır, yara iyileşme süreci daha konforlu geçer. Çekim yarası ve implant birlikte iyileşir. Çağdaş diş hekimliği uygulamaları ile çekim sonrası implant yerleştirme endikasyonları artmıştır. Ancak yine de bu uygulamalar her koşulda mümkün olmamaktadır. 

Çekim ve implant uygulanmasının ardından aynı seansta implant üzerine geçici bir diş takılabilmektedir.

Bir Günde Sabit Diş

Çekim ve Aynı Gün İmplant

Estetik bölgedeki diş kayıplarında çekimin yapıldığı anda implant yerleştirildiği durumlar da dahil olmak üzere implantın üzerine hemen diş yapılabilir.

Hareketli tam protez kullanan bireylere implant yapıldığında aynı gün protezler implant üstü sabit dişe çevrilebilir. Takılıp çıkarılan dişlerden sabit dişlere bir günde geçmek artık mümkündür.

Aynı gün yapılan dişler implant iyileşene kadar kuvvet almayacak şekilde planlanır. Kalıcı dişlerin yapılması için implant yerleşiminden sonra yeterli süre beklemek gerekir.

Dikişsiz İmplant Cerrahisi

Çekim ve Aynı Gün İmplant

İleri görüntüleme teknikleri kullanılarak önceden hazırlanan bir rehber aracılığıyla implantlar dikişsiz cerrahi ile yerleştirilebilmektedir. Bu yöntemde kullanılan ileri teknoloji ile tüm çalışma önceden bilgisayar ortamında yapılır; dokular her açıdan görüntülenir, implant için en uygun bölgeler, yerleştirilecek implantların çap ve boyları belirlenir ve buna göre bir guide (rehber plak) hazırlanır. Cerrahi sırasında yalnızca rehber plak ağıza yerleştirilir ve üzerindeki hazırlanmış deliklerden implantlar yerleştirilir.